Workshop – Interactie en bejegening
Workshop volgens de Brein-Omgeving Methode

Duur
De duur is een hele dag.
Incompany training:
Deze training wordt in company verzorgd en kan volledig worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie.
Prijs: €1995,- (vrijgesteld van BTW) voor 12 deelnemers.
Aantal deelnemers:
Deze workshop wordt aangeboden voor groepen van maximaal 12 deelnemers.
Certificering
U ontvangt een bewijs van deelname.
Voor wie
De workshop is geschikt voor iedereen die regelmatig in contact komt met mensen met dementie. Zorgverleners, vrijwilligers, begeleiders, behandelaren van personen met een hersenbeschadiging (incl. NAH) werkzaam in de psychogeriatrie, verstandelijk gehandicapte zorg, gerontopsychiatrie, ouderenzorg, thuiszorg en maatschappelijk werk. Mantelzorgcoördinatoren, casemanagers en medewerkers van gemeenteafdeling WMO zijn ook van harte welkom.
In deze workshop maakt u kennis met de werking van het brein en begrijpt u het belang van een geschikte omgeving. Mensen met dementie kunnen soms gedrag vertonen dat moeilijk te begrijpen is. Wanneer zij zich in een onveilige omgeving bevinden, kan dit vaak leiden tot probleemgedrag. Hoe kan de (zorg)omgeving effectief reageren op dit gedrag?
Tijdens deze workshop leert u de Brein-Omgeving Methode toe te passen. Deze methode helpt bij het verminderen van ongunstige prikkels, zodat bewoners zich weer veilig en beschermd kunnen voelen. Bovendien krijgt u de gelegenheid om samen met een acteur te oefenen in het voorkomen en oplossen van probleemgedrag.
U kijkt naar uw eigen werksituatie en brengt uw eigen casus in die u wilt bespreken. Bedenk welke aspecten u zou willen veranderen en waar u hulp bij nodig heeft. Door actief deel te nemen, haalt u de meeste meerwaarde uit de workshop.
Tijdens de workshop werk je een dagdeel samen met een trainingsacteur. We gaan oefenen met praktijksituaties die je kunt tegenkomen, altijd met duidelijke doelen voor ogen. Je krijgt de ruimte om zelf te oefenen in een veilige en ondersteunende omgeving.
Na elke oefening bespreken we samen wat goed ging en waar nog verbeterpunten liggen. Je staat er nooit alleen voor; we blijven je begeleiden. Dit helpt je om effectiever te communiceren en meer begrip te tonen voor mensen met Alzheimer en/of andere vormen van hersenschade.
U beschikt over kennis omtrent de redenen waarom mensen ogenschijnlijk onbegrepen gedrag vertonen. U bent in staat om veilige omgevingen te creëren, waardoor probleemgedrag bij cliënten minder vaak voorkomt. Mocht er toch probleemgedrag optreden, dan weet u effectief ermee om te gaan.
U deelt uw nieuwe inzichten met uw collega’s en draagt zo gezamenlijk bij aan het verminderen van probleemgedrag. Dit zorgt voor een gevoel van rust voor alle betrokkenen op de afdeling.
Aanmelden